SEO & SEA: wat is het verschil?

Search Engine Advertising (SEA)

SEA staat voor Search Engine Advertising, hiermee wordt het betaald adverteren in de zoekmachine bedoeld. Door te adverteren op internet kun je je zeer specifiek op een bepaalde doelgroep richten. Het verschil met SEO is dat je voor SEA betaalt voor het tonen van jouw website in de zoekresultaten.
De zoekmachine van Google maakt gebruik van een eigen advertentiesysteem; Google AdWords. Je adverteert bij Google Adwords op zoekwoorden, ook wel keywords genoemd. Dit zijn woorden of woordcombinaties die de gebruikers van Google intypen om iets te zoeken. Zodra een gebruiker van een Google een zoekwoord intypt waar jij op adverteert wordt jouw advertentie getoond.

Search Engine Optimilization (SEO)

SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ ofwel: zoekmachineoptimalisatie. Dit houdt in dat je je website verbetert, zodat je beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. SEO is belangrijk omdat je een hogere populariteit van je website wilt. Dit zorgt ervoor dat je website meer bezoekers krijgt. En uiteindelijk zorgt dit ervoor dat u als bedrijf meer klanten krijgt en meer omzet genereert. seo en sea
Een zoekmachine categoriseert uw website op basis van zoekopdrachten oftewel zoektermen. U moet ervoor zorgen dat de zoektermen goed op uw website staan. Zoekmachines, als Google kijken niet alleen naar zoektermen, maar ook naar andere belangrijke zaken. Het is belangrijk dat uw website gebruikersvriendelijk, toegankelijk en relevant is.

Zoekmachine marketing starten? of Zoekmachine optimalisatie starten?

About Matthias Kok

Matthias is een expert op het gebied van digitale technologie. Het schrijven van blogs en de lezer voorzien van tips over de online wereld zijn voor Matthias een ware passie.

Plaats een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

De voordelen van WordPress

Next