WordPress website laten maken: waar moet ik opletten?

WordPress website laten maken

Een WordPress website laten maken op maat is niet goedkoop. Bij Insoon leveren we gelukkig zeer voordelig webdesign op maat! Wij zien steeds vaker dat bedrijven een nieuwe website willen, omdat hun website is verouderd. Aanpassingen doen lukt nauwelijks meer. De concurrentie heeft al een goede website en jij wilt hier ook graag in mee. De kosten houden je tegen of je weet niet precies of het goed is wat je koopt.

Kortom, je hebt de juiste hulp nodig voor een nieuwe website. Tegenwoordig zijn er genoeg onbetrouwbare ontwikkelaars, die even snel geld willen verdienen. Gelukkig hebben wij al jaren ervaring in het bouwen van WordPress websites. Websites die geoptimaliseerd zijn voor snelheid en SEO, om hoger te scoren in Google en die bezoekers direct aanzet tot actie.

In deze handleiding laten we zien waar je op moet letten, als je een nieuwe WordPress website laat maken.

Waarom WordPress?

Waarom wil je een WordPress website laten maken? Omdat WordPress het beste systeem is op dit moment! WordPress draait namelijk op maar liefst 31% van alle websites wereldwijd. Tegenwoordig gebruikt men WordPress voor iedere organisatie, groot of klein. Een goede oplossing in WordPress is altijd mogelijk, je moet wel de juiste organisatie zoeken. We zien steeds vaker dat bedrijven claimen webdesign op maat te bieden, maar eigenlijk standaard WordPress templates bieden. In onze blog lees je meer over waarom je geen standaard templates moet gebruiken voor je WordPress website. Wij raden dus altijd aan om geen standaard templates te gebruiken voor je website, kies voor echt maatwerk.

WordPress website laten maken

Daarnaast is er door de populariteit van WordPress altijd een plug-in beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat er voor iedere functionaliteit een passende oplossing is. Bovendien is WordPress gemakkelijk te gebruiken en te beheren. Er kunnen gemakkelijk pagina’s, blogs of afbeeldingen toegevoegd worden. Je kunt inloggen vanaf iedere browser in je beheersysteem. Bovendien houden zoekmachines van WordPress websites. Onze websites zijn erg schoon en eenvoudig gecodeerd, waardoor zoekmachines eenvoudig de inhoud van de website kunnen lezen. Overigens, kan aan elke pagina een metatag en trefwoord woorden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines de website nauwkeuriger indexeren. WordPress helpt je om de online vindbaarheid van jouw website te vergroten. Het mooie is dat je dit helemaal zelf kunt doen, zonder enige technische kennis. Natuurlijk, kunnen onze specialisten dit het beste. Een WordPress website laten maken is een proces en in dit artikel laten we zien waar je op moet letten, wanneer je een WordPress website laat maken.

1. De juiste Webdesigner

We zien steeds vaker dat website aanbieders, websites verkopen waar gebruikt wordt gemaakt van een standaard template. Deze website aanbieders verkopen ‘hun’ websites voor duizenden euro’s. Het erge is dat dit gebeurt met slecht gecodeerde thema’s van thema marktplaatsen, zoals ThemeForest. Standaard templates zitten vol met bloatware en zijn killing voor je ranking in Google. Bovendien zijn ze vaak traag en erg ‘flashy’. Helaas, zien we dat dit steeds vaker gebeuren. Tegenwoordig worden er veel mensen bedonderd door website aanbieders. Ze laten op het eerste oog een goede website zien, maar deze websites zijn een ramp voor de back-end van je website. In onze blog over standaard templates van ThemeForest kan je er meer over lezen.

Website laten maken

Het is daarom van cruciaal belang om te kijken of je nieuwe webdesigner geen gebruik maakt van standaard templates van ThemeForest. Dit kan je doen door te kijken welk thema ze gebruiken voor hun websites. Dit kan je doen met deze tool.

WordPress website laten maken

Daarnaast moet de Webdesigner de uitstraling van je bedrijf kunnen vertalen in een goede website. Spreken de designs jou aan? Is er goede communicatie en wordt er op persoonlijk niveau gecommuniceerd? We zien steeds vaker, dat webdesigners gemakkelijk een website willen bouwen. Er ontbreekt een goede communicatie en er wordt op een oppervlakkige manier gekeken naar de wensen van de klant. Vaak wordt er dan naast elkaar heen gesproken of wordt er simpel gezegd, niet aan de wensen van klant voldaan. Een WordPress website laten maken is niet alleen een mooi design, maar het proces naar het design is zeer belangrijk voor een goede website.

Iedere webdesigner zou moeten kijken naar de volgende punten:

1. Doelen:

Bij een WordPress website laten maken moet er naar de volgende doelen worden gekeken: Wat is het doel van je site? Wil je informatie geven, een dienst promoten of een product verkopen? En wat hoop je te bereiken met je nieuwe website? Wil je ermee geld verdienen of informatie delen?

2. Doelgroep:

Bestaat er een specifieke groep mensen die je wilt bereiken met je website? Het is handig om de ‘ideale’ persoon voor te stellen die je wilt bereiken. Overweeg hun leeftijd, geslacht of interesses, dit zal bepalend zijn voor de ontwerpstijl van jouw website.

3. Inhoud:

Welke informatie zal de doelgroep op jouw website zoeken? Zijn ze op zoek naar specifieke informatie, een bepaald product of dienst?

4. Branding:

Jou merknaam en kleuren moeten terug komen in het design. Dit is één van de belangrijkste eigenschappen van ‘branding’. Het moet voor de klant herkenbaar zijn. Een goede designer moet ervoor zorgen dat de website precies past bij de uitstraling van jouw bedrijf.

2. Planning

Met behulp van de informatie uit stap 1 is het voor de webdesigner tijd om een plan voor je website samen te laten stellen. Een goede WordPress website laten maken kost natuurlijk tijd en de planning ervan is belangrijk.

Het samenstellen van een goed plan doet een webdesigner samen met de klant. Dit wordt gedaan aan de hand van een ‘blueprint’. De blueprint kan je zien, als een lijst met alle hoofdonderwerpen van de website, evenals sub onderwerpen. Dit zal de leidraad vormen voor de gehele inhoud van de website en is essentieel voor een consistent, gemakkelijk te begrijpen navigatiesysteem. De eindgebruiker (de klant) moet bij het ontwerpen van de website in gedachten worden gehouden. Dit zijn tenslotte de mensen die uiteindelijk je dienst of product moeten afnemen. Een goede gebruikersinterface creëert een gemakkelijk te navigeren website, de blueprint is hiervoor de basis.

Tijdens de planningsfase zal de webdesigner ook moeten beslissen welke technologieën moeten worden gebruikt. Denk hierbij aan het implementeren van een contactformulier of een boekingssysteem. Deze belangrijke elementen worden besproken tijdens het plannen van je WordPress website.

3. Het juiste design

Met behulp van informatie uit stap 1 en 2, is het tijd om het uiterlijk van je website te bepalen.

De doelgroep is de belangrijkste factor waarmee rekening gehouden moet worden. Een site gericht op jongeren ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan een site die bedoeld is voor een medische instelling. Als onderdeel van de ontwerpfase is het ook belangrijk om elementen, zoals het bedrijfslogo of kleuren op te nemen om de identiteit van het bedrijf op de juiste manier te vertalen.

Tijdens de ontwikkelingsfase wordt er een voorbeeld van je website gemaakt, ‘het prototype’. De klant moet tijdens dit proces toegang hebben tot de virtuele omgeving om de website te bekijken. Zodoende wordt de klant in staat gesteld om ook inbreng tijdens het ontwerp te leveren.

Een goede webdesigner stelt een klant altijd in staat, om tijdens het gehele proces het ontwerp- en ontwikkelingsstadia te bekijken. De belangrijkste reden hiervoor is dat de gelegenheid wordt geboden om je voorkeuren uit te spreken.

In deze fase is de communicatie tussen de webdesigner en jou van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat website aansluit op jouw wensen. Een goede samenwerking is belangrijk voor het resultaat.

WordPress website laten maken

4. De ontwikkeling en het bouwen van de website

In deze fase maakt de webdesigner jou nieuwe website af. Ook tijdens dit proces zou de klant nog voldoende inbreng moeten hebben. We zien steeds vaker dat dit bijna nooit meer gebeurd.

Tijdens dit proces neemt de webdesigner alle afzonderlijke elementen en gebruikt deze om de daadwerkelijke, functionele website te bouwen.

De ‘home-page’ is de eerste pagina die wordt ontworpen. Gevolgd door het ontwerpen van een template voor de binnenpagina’s. Deze template dient als leidraad voor alle inhoudspagina’s van je website. Zodra dit proces is voltooid kan de designer de gehele inhoud over je website distribueren, op de juiste plekken.

Interactie componenten, zoals contactformulieren of e-commerce functies, worden ook tijdens deze fase geïmplementeerd.

Tijdens dit proces moet de webdesigner de website toonbaar maken aan de klant, zodat eventuele wijziging of correcties kunnen worden voorgesteld.

5. Goed vindbaar en geoptimaliseerd

Belangrijk is dat je website functioneel moet zijn. Voor de gebruiker moet de website overzichtelijk en makkelijk in gebruik zijn. Ook moet de website snel zijn in gebruik. Dit heeft niet alleen een voordeel voor je klanten, maar ook voor Google (SEO optimalisatie).

Google houdt er namelijk van als je website technisch geoptimaliseerd is en zal deze hoger in de zoekresultaten plaatsen. De meeste website aanbieders maken een mooie website, maar optimaliseren deze niet. Vaak kunnen deze websites nog steeds gebruiksvriendelijk zijn, Google ziet het anders en kijkt naar de technische specificaties van je site. Met deze link kan je de snelheid testen. Je score moet tussen de 60 en 100 liggen voor een optimaal resultaat. En tussen de 80 en 100 voor een ideaal resultaat. In de praktijk komt dit erg weinig voor.

SEO is belangrijk voor de optimalisatie van je website elementen, zoals titel, beschrijvingen en trefwoorden tag. Deze elementen zorgen er mede voor dat je website een hogere ranking bereikt in de zoekmachines. Daarnaast is ook de technische optimalisatie belangrijk, dit zorgt er onder andere voor dat Google een kleinere code hoeft te lezen, waardoor je website sneller laadt.

WordPress website laten maken

Een goede webdesigner zorgt ervoor dat jouw website gebouwd is volgens de laatste SEO technieken. Daarnaast moet je nieuwe website volledig geoptimaliseerd zijn, zowel technisch als functioneel. Bij oplevering zou je website direct goed vindbaar moeten zijn voor mensen die zoeken naar je bedrijf.

6. Testen en afleveren

Een WordPress website laten maken vergt veel kunde en tijd voor de webdesigner. Ook tijdens de laatste stappen. Wanneer je een WordPress website laat maken is het belangrijk dat de website op de juiste manier wordt opgeleverd. Dit kan alleen maar als er genoeg aandacht wordt aanbesteedt door de webdesigner.

Op dit punt zal de webdesigner de laatste details bijwonen en de website testen. De volledige functionaliteit wordt getest, zoals de formulieren of andere scripts. Evenals de responsiveness tussen verschillende webbrowsers. Is de website ook op mobiel of tablet goed zichtbaar? Wanneer dit allemaal op de correct manier functioneert is het tijd om de website af te leveren.

Een FTP-programma wordt gebruikt om de website bestanden naar jou server over te brengen. Bij Insoon hebben we ook onze eigen servers voor hosting. Wanneer je een website bij ons laat bouwen, heb je altijd de mogelijk om voordelig de website door ons te laten hosten en te onderhouden. Geef je liever de voorkeur aan je eigen hosting, dan wordt de website vakkundig overgezet naar je eigen server. Wanneer je website op de hosting is ingesteld, wordt de site voor de laatste keer doorlopen. Dit is slechts een voorzorgsmaatregel om te bevestigen dat alle bestanden correct zijn overgezet en dat de website volledig functioneel blijft.

7. After sales en onderhoud

De afwikkeling van je website is niet noodzakelijk voorbij. Een goede webdesigner zorgt er altijd voor dat er de komende jaren belangrijke aanpassingen aan je website kunnen worden gedaan, indien nodig. Ben je toch niet tevreden over bepaalde zaken? Dan kan de webdesigner dit alsnog aanpassen.

Bovendien, hebben websites regelmatig onderhoud en updates nodig. De meeste webdesigners bieden onderhoudspakketten aan om je website volledig te onderhouden. Ook bij Insoon bieden we dit aan, inclusief 7 dagen per week support. Bekijk onze abonnementen voor meer informatie.

Als je liever je website zelf wilt onderhouden en updaten moet hier altijd een mogelijkheid voor zijn. Een goed beheersysteem moet ervoor zorgen dat je dit zelf kan doen. Dit geeft de mogelijkheid om de inhoudsgebieden van je website zelf te bewerken. Je krijgt volledige toegang tot de back-end van je website. Je kunt op deze manier manier bestaande inhoud bewerken of zelfs nieuwe pagina’s en inhoud toevoegen. Bij Insoon hebben we zelfs een front-end beheersysteem, waar je met 1 druk op de knop gemakkelijk zelf zichtbaar aanpassingen kan doen. Bekijk onze website beheersysteem voor meer informatie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zelf onderhouden

Het is altijd aan de klant om te bepalen hoe comfortabel je je voelt bij het bijwerken van je eigen website. Geen wurgcontracten van websiteontwikkelaars die het verplicht maken om een contract bij hun af te sluiten. Sommige mensen geven nou eenmaal de voorkeur om hun eigen website bij te werken. Andere geven dit liever uit de handen. Het is aan de klant te bepalen wat ze willen.

Als je het druk hebt, is het altijd beter om de taken uit handen te geven. Een goede webdesigner moet de website gemakkelijk in zijn onderhoud kunnen nemen, zodat je tijd overhoud voor je core-business.

Een WordPress website laten maken kost veel tijd en zelfs wanneer de website af is heb je voldoende tijd nodig om de website te onderhouden. Bedrijven en ondernemers houden hier over het algemeen weinig rekening mee.

Een WordPress website laten maken: Ben je er klaar voor?

De webdesigner zal nauw met je moeten samenwerken, zoals beschreven in een vergelijkbaar proces als hierboven. Een goede werkrelatie, inclusief open en gemakkelijke communicatie, is belangrijk om ervoor te zorgen dat er een succesvolle website wordt gemaakt. Een WordPress website laten maken betekent niet alleen de productie, maar ook de ‘after-sales’ zijn een belangrijk punt van aandacht. Een goede webdesigner moet na de ontwikkeling ook nog voldoende mogelijkheden aan de klant bieden.

Vaak lijkt het voordelig om je website ergens te laten maken, maar zorg ervoor dat je niet vast zit aan onnodige kosten. Of slecht geoptimaliseerde websites, waarvoor je alsnog veel geld moet neerleggen om dit bij een externe partij recht te trekken. We zien steeds vaker dat mensen een half product afgeleverd krijgen. Dit zien we bij grote ‘goedkope’ website aanbieders, maar ook bij kleinere en duurdere aanbieders.

Een WordPress website laten maken wordt vaak onderschat, maar deskundigheid en vakmanschap zijn essentieel voor een goede website. Als je op de markt bent voor een nieuwe of verbeterde website, aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Toch liever zelf een website bouwen? Bekijk onze beginners guide hier.

Live Chat

About Matthias Kok

Matthias is een expert op het gebied van digitale technologie. Het schrijven van blogs en de lezer voorzien van tips over de online wereld zijn voor Matthias een ware passie.

Plaats een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Previous

Waarom wij geen standaard templates van ThemeForest gebruiken

Waarom een website laten bouwen met WordPress? De 10 voordelen!

Next