Waarom een website laten bouwen met WordPress? De 10 voordelen!

WordPress is een populair systeem waarin websites worden ontwikkeld en beheerd, ook wel CMS genoemd. WordPress is het snelst groeiende en populairste CMS systeem op dit moment. Met het oog op de toekomst is een WordPress website een uitstekende keuze. Het CMS blijft in ontwikkeling doordat zoveel developers zich op WordPress richten.

Op dit moment draait WordPress op bijna 31% procent van alle websites wereldwijd. En dit percentage groeit jaarlijks! Steeds meer bedrijven stappen over op WordPress. Bekende namen, zoals TechCrunch, BBC America, Sony Music & MTV news gebruiken tegenwoordig WordPress.

WordPress is makkelijk te gebruiken en oplossingen in WordPress zijn daarom bijna altijd mogelijk. Tenminste niet met standaard thema’s. Denk je er wel eens over na om een standaard template te gebruiken, zoals van ThemeForest of andere grote website aanbieders? Lees dan eerst onze blog, over de nadelen van standaard WordPress templates. Wil je een website laten bouwen? Kies dan altijd voor maatwerk!

Hoe maak je dan een goede WordPress website?

Wij raden bijna altijd om een website te laten bouwen met WordPress, waar geen standaard Template voor wordt gebruikt, een custom template dus. Wij zijn gespecialiseerd in het bouwen van websites op maat. Bezoek onze pagina voor meer informatie. Een nieuwe website laten bouwen is vaak een spannend proces. Met een goede WordPress ontwikkelaar zit je op de goede weg.

Website laten maken

Bovendien is er door de sterk groeiende populariteit van WordPress bijna voor iedere oplossing een plugin beschikbaar of een API (Application Programming Interface). Een API zorgt er voor je dat de software op de juiste manier communiceert met jou website. Het grote voordeel is dat er met een API meer mogelijk is dan met een WordPress plugin. Op deze manier kunnen onze specialisten bijna iedere gewenste oplossing realiseren door middel van een API.

De 10 voordelen van WordPress op een rijtje

  • Zelfstandig je website beheren
  • Ongekend aantal opties
  • Voor elke website geschikt
  • Altijd veilig en up-to-date
  • Makkelijker online gevonden worden
  • WordPress is kosten effectief
  • WordPress is populair
  • WordPress plugins
  • Social media integratie
  • Betaalbaar om te laten maken

1. Zelfstandig je website beheren

Het belangrijkste is dat jij geen specifieke kennis nodig hebt om je eigen website te onderhouden. Het werken in WordPress is namelijk zeer gebruiksvriendelijk. De content is makkelijk zelf te beheren en het is makkelijk om zelf teksten, foto’s of pagina’s toe te voegen. Kortom, je kunt zelf gemakkelijk aan de slag en je bent niet afhankelijk van dure webdesign bureau’s.

2. Ongekend aantal opties

Doordat WordPress zo ontzettend groot is blijven functies ontwikkeld en toegevoegd worden. Daardoor zijn er ontzetten veel plug-ins waardoor bijna alles mogelijk is met een WordPress website. We zien wel een sterke groei van mensen die een afkeer hebben tegenover WordPress websites, vaak omdat ze er matig uitzien. Besef dan dat deze websites vaak door hele slechte designers zijn gemaakt of doordat een hobbyist aan de slag is gegaan en niet over de volledige kennis beschikt. Het is vaak niet de software die de beperking heeft, maar de ontwikkelaar zelf. Alles is mogelijk met WordPress. Een webshop, blog, een website met online boekingen? Geen probleem, met de juiste kennis is alles te realiseren.

Zit je eraan te denken om zelf een WordPress website te starten? Lees dan onze beginners guide.

3. Voor elke website geschikt

Vroeger werd gedacht dat WordPress alleen voor bloggers gebruikt kon worden. Tegenwoordig is dat een fabeltje. Steeds meer bekende namen gebruiken WordPress. Bovendien zijn webshops zeer populair om te maken in WordPress. Dit komt doordat het makkelijk te beheren is en er geen kennis is voor vereist. WordPress is gewoon voor ons en vele andere bureau’s HET CMS systeem!

4. Altijd veilig en up-to-date

WordPress is door de populariteit altijd in ontwikkeling. Er worden regelmatig updates vrijgegeven met de allernieuwste ontwikkelingen. Dit zorgt er ook voor dat WordPress een veilig platform blijft. Bovendien is het gemakkelijk om naar een ander webdesign bureau over te stappen. Een ander bureau kan gemakkelijk in jouw bestaande website verder werken.

WordPress is een open source systeem. Dit kan je zien als een leeg platform dat gratis te gebruiken is. En om je website te laten groeien heb je veel verschillende bouwstenen nodig. Iedere steen draagt bij aan een bepaalde functie van je website, deze bouwstenen noemen we plug-ins. Een nieuwe website laten bouwen wordt hierdoor een stuk eenvoudiger.

5. Makkelijker online gevonden worden

WordPress is goed voor je online positie in zoekmachines, zoals Google of Bing. Goede WordPress websites zijn vaak op de juiste manier technische geoptimaliseerd. Het verhogen van je website (organisch) in de zoekmachine wordt ook wel SEO genoemd. Wij bieden ook op maat gemaakte SEO diensten aan om jouw website te laten stijgen! Bovendien is er een plug-in, genaamd Yoast! Deze zorgt ervoor dat er extra SEO mogelijkheden zijn voor jouw WordPress website.

6. WordPress is kosten effectief

Doordat WordPress open source is en de ontwikkeling door de vele ontwikkelaars die ermee bezig zijn, is er voor alles een kosten besparende oplossing. Daardoor hoeven website bouwers niet zelf code meer te ontwikkelingen. Het wiel hoeft niet telkens opnieuw uitgevonden te worden, maar iedereen kan mee profiteren van het werk van de WordPress community.

7. WordPress is populair

WordPress is immens populair. Het is het populairste open source content management systeem ter wereld. Dit betekent dat WordPress goed moet zijn, omdat anders mensen voor een ander systeem kiezen. Maar het betekent ook dat veel getalenteerde ontwikkelaars zich bezig houden met WordPress en alle technologie die ervoor wordt ontwikkeld om WordPress beter te maken.

8.  WordPress plugins

Een plugin is zoals eerder gezegd een kleine software toevoeging. Dankzij de grote community zijn er tienduizenden GRATIS plugins beschikbaar. Daarnaast zijn er nog duizenden meer uitgebreidere betaalde plugins beschikbaar. Voor bijna elke functionaliteit is er wel een gratis of betaalde plugin te vinden. Voor boekingsformulieren, webshops, nieuwsbrieven, SEO, tabellen en nog veel meer! Echt alles wat je maar kan bedenken.

9. Social media integratie

Met WordPress kan je gemakkelijk social media integreren op je website. Je kan denken aan social media buttons, Twitterfeed, Facebookfeed, een social media sharebar, Pinterest een volg knop en nog veel meer. Je kan hiervoor een plugin download of je kan via social media platformen een embedcode plakken in je footer of sidebar.

10. Betaalbaar om te laten maken

Wil je een website, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Denk je erover na om een website te laten bouwen met WordPress? Het voordeel is dat een WordPress website over het algemeen niet te prijzig is in vergelijking met andere Content Management Systemen. Doordat er al vele integraties zijn ontwikkeld hoeft de bouwer niet het wiel opnieuw uit te vinden. Een goede website kost nog steeds een paar duizend euro, maar het is het dubbel en dwars waard! Met een goede ontwikkelaar ben je ook zeker van een goede website. Je betaalt met WordPress in iedergeval niet de torenhoge prijzen die men betaald voor andere systemen. Bovendien is alles met WordPress mogelijk.

Website laten bouwen, wat kost het?

De prijzen van een nieuwe website laten bouwen liggen enorm uiteen. Voor al een paar honderd euro kan je een website vinden. Wij waarschuwen je hier alvast voor. Deze websites zijn namelijk altijd in een standaard template gebouwd. Dit neemt enorm veel beperkingen met zich mee.

Bij Insoon werken we niet met standaard templates, maar maken we websites op maat die ontworpen en ontwikkeld worden door professionals. Hierdoor hebben wij geen standaard prijzen, maar wel vanaf prijzen! De prijzen hangen natuurlijk af van de functies die je erin wilt hebben. Factoren, zoals het aantal te ontwerpen pagina’s, API integraties, webshop, functies, meertalig enz. hebben een invloed op de prijs.

Je kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen. Neem gerust contact met ons op door direct met ons te chatten of we komen graag bij je langs voor een gesprek!

Live Chat

 

About Matthias Kok

Matthias is een expert op het gebied van digitale technologie. Het schrijven van blogs en de lezer voorzien van tips over de online wereld zijn voor Matthias een ware passie.

Plaats een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Previous

WordPress website laten maken: waar moet ik opletten?