5 belangrijkste redenen voor een succesvolle website

Je kunt je afvragen, waarom het belangrijk is om je huidige website up te daten? Zal een verbetert design daadwerkelijk nieuwe business genereren? Tegenwoordig is er veel onderzoek gedaan naar het belang van een goede, functionele website voor een bedrijf. Een overvloed aan onderzoeken laten ons zien dat een goed gebouwde website beter klantenverkeer zal genereren en een verbeterde gebruikersinterface de conversie zal vergroten, waardoor nieuwe exponentiële inkomsten worden gegenereerd. Er zijn vele redenen waarom een goed ontworpen website klanten aantrekt. In dit artikel laten we de vijf belangrijkste componenten zien die meegenomen moeten worden in het ontwerp van uw website.

1. Navigatie

Het belangrijkste onderdeel van een website is de navigatie. De navigatie van een website kan een site maken of breken. Goede navigatie moet gemakkelijk te vinden en te begrijpen zijn, zodat je snel en gemakkelijk de gewenste informatie kunt vinden. Bij ontwerpen worden webdesigners soms teveel meegesleept in te geavanceerde ontwerpen en fraaie lettertypen. In de meeste gevallen is een eenvoudige navigatie voldoende. Voor klanten wordt op deze manier het gebruikersgemak gemaximaliseerd. Een belangrijke tip voor een navigatie is: zelfs uw opa en oma zouden het moeten begrijpen.

2. Merkconsistentie

Als je een logo hebt dat vaak wordt gebruik in drukwerk (denk aan visitekaartjes, facturen etc.), dan is het belangrijk dat het logo en de kleuren terugkomen in het ontwerp. Het is belangrijk dat de gekozen huisstijl herkent wordt door de klanten. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer visuele communicatie verandert met een merk, dit kan zorgen voor een ongemakkelijk gevoel bij de klanten. Met als gevolg klanten een negatieve associatie met het bedrijf ontwikkelen. Dit willen we natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

 3. Leespatronen en SEO

De meeste mensen lezen een website op dezelfde manier waarop ze een boek lezen. Webdesigners moeten hier rekening mee houden, tijdens hun ontwerp. Een goede webdesigner zorgt ervoor dat de belangrijkste informatie linksboven in een kolom wordt geplaatst. Dit helpt de boodschap effectiever over te brengen aan de klanten. Bij het plaatsen van belangrijke teksten komt ook de zoekmachine optimalisatie (SEO) aan te pas. Bij het plaatsen van de belangrijkste teksten en deze te koppelen aan een relevant trefwoord, wordt de SEO verbetert. Wanneer je belangrijke bedrijfsgerelateerde zoekwoorden opneemt in de html-gebaseerde tekst, kunnen zoekmachines zoals Google en Bing je website gemakkelijk crawlen, waardoor jouw website hoger ranked.

4. Inhoud

De inhoud van je site is belangrijk. De inhoud vertaald letterlijk de merkpositie en belofte van jouw bedrijf. Er zijn zeer belangrijke elementen die in overweging moeten worden genomen, wanneer een tekstschrijver de inhoud maakt en de ontwerper de aanvullende visuele omgeving voor de inhoud creëert. Het bericht kort en to the point maken, maar toch warm en gastvrij (afhankelijk van de branche) helpt de lezer om het bericht gemakkelijker te onthouden. Als er te veel tekst op een pagina staat, wordt de pagina bovendien visueel rommelig. Hierdoor wordt het moeilijker voor een lezer om de pagina te lezen en geïnteresseerd te blijven. Door de inhoud te stroomlijnen, kan de ontwerper de tekst vervolgens in het ontwerp voegen. Het is belangrijk dat er lege ruimtes worden gelaten of ruimtes die afgewisseld worden zonder tekst. Deze lege ruimte laat de ogen van de lezer rusten, zodat ze niet moe worden om te lezen.

5. Vertrouwen

Vertrouwen opbouwen bij de klanten is een van de belangrijkste componenten voor succes. Dit kan alleen maar wanneer je een klant leert kennen. Marketingtactieken kunnen fungeren als een dialoog met potentiële klanten, wat een geweldige manier is om meer te weten te komen over de behoeften van de klanten. Denk hierbij aan AdWords waar u het zoekgedrag van klanten kunt analyseren. Het is ook mogelijk om het surfgedrag van bezoekers bij te houden en te analyseren. Dit geeft je inzicht, wat de klant belangrijk vindt.

Door de website er aantrekkelijker en betrouwbaarder te laten uitzien voor bezoekers, zult je zien dat het verkeer naar jouw website toeneemt en dat er een verbetering is in het leiden van nieuwe klanten door middel van websiteconversie. 

De meeste bedrijven zijn op zoek naar iets gastvrijers dan een verwarrend labyrint van letters en cijfers. Websitedesign is een geweldige manier om een ​​gebruikersvriendelijke omgeving te creëren waar mensen terechtkunnen voor handige tips en praktische tips. Als een website op de juiste manier wordt ontworpen en beheerd, zullen klanten continu terugkeren naar jouw site en zaken doen met jouw bedrijf.

 

Website laten bouwen

About Matthias Kok

Matthias is een expert op het gebied van digitale technologie. Het schrijven van blogs en de lezer voorzien van tips over de online wereld zijn voor Matthias een ware passie.

Plaats een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Previous

De 5 voordelen van Google AdWords voor je bedrijf

Wat is CloudFlare en hoe gebruiken wij het bij Insoon?

Next